Annette Schulte

Gastvrouw en verhalenverteller

Mijn naam is Annette Schulte. Ik onderneem in de gemeente Renkum onder de naam Boontjesdoppen-empowerment.  Ik faciliteer mensen om hun droom te ontdekken om van daaruit aspiraties te formuleren. Waar ligt je talent en je passie? Hoe kun je dat in eigen buurt inzetten? Als mensen zelf dat verlangen voelen tenminste; vrijheid staat voorop!
Mijn eigen talent is dat ik voor een open onthaal zorg, waarbij mensen zich echt welkom voelen en waarin alledaagse onmoetingen kunnen plaatsvinden. Ik ben dus eigenlijk een gastvrouw door te zorgen voor mooie en vooral uitnodigende vormen. Daarnaast kan ik zelf als verteller een vliegwieleffect veroorzaken, door verhalen uit de verf te laten komen. 

Achtergrond

Op Linkedin kun je mijn professionele achtergrond bekijken. Ik ben enerzijds sterk geworteld geweest in de praktijk van psychiatrische-en verslavingszorg, TBS en daklozenopvang. Anderzijds ligt er een theoretische scholing vanaf medio jaren ’80 in Pedagogiek, Psychologie van Arbeid en Organisatie.

Het meest recent heb ik in een Master Social Work (2010-2012) vanuit een actieonderzoek in de praktijk de boontjesdoppenmethodiek ontwikkeld. In 2015 heb ik een bewuste keuze gemaakt om te gaan voor het versterken van mijn eigen lokale gemeenschap; de gemeente Renkum. 

Mijn eigen droom

Sinds medio 2015 ben ik aan het ondernemen met boontjesdoppen in de gemeente Renkum. Ik heb een scala aan verschillende dingen gedaan. Van empowermenttrainingen voor vrouwen in de bijstand tot het op pad gaan met een kast  (zie foto op een bijeenkomst van ‘Samen Werkt Oosterbeek’). Ik liet mensen ‘uit de kast’ te komen met eigen talent en passie.

Filmpjes maken waarin mensen over hun passie vertellen en ga zo maar door. Ik werd me op deze manier steeds bewuster van wat mijn eigen droom en motor is.  Te leven in een gemeenschap waar mensen naar elkaar omkijken en waar iedereen zich van betekenis voelt. Al doende in de praktijk is Boontjesdoppen tot de vorm gekomen zoals die op deze site te vinden is.