Empowerment

Zien en gezien worden

Empowerment betekent dat mensen zichzelf genoeg op waarde schatten om de keuzes te maken die ze willen maken. Om te kunnen zijn wie ze zijn, te kunnen doen wat ze graag willen doen. Dromen en aspiraties zijn in mijn praktijk een geweldige motor gebleken om te empoweren. Uberhaupt om ten eerste te ontdekken wat je droom is.
Een droom gaan leven hoeft niet groots en meeslepend te zijn, maar kan iets heel eenvoudigs en dichtbij zijn. Je hebt de interactie met anderen nodig om daar sprongen voorwaarts in te kunnen maken. Filosoof Martin Buber verwoordt dat als geen ander. Ik word pas ik in de ontmoeting met jou. Alle werkelijke leven is ontmoeting.

Bottom up werken

Het belangrijkste kenmerk van onze empowerment-methodiek is dat we altijd in en vanuit de leefwereld werken. Er wordt nooit iets aan de tekentafel bedacht. Je zou het zo kunnen vertalen dat we op de buik liggen om te kijken wat er uit de aarde omhoog komt.
Er wordt op deze site steeds gesproken van ‘we’ omdat Boontjesdoppen altijd in gemeenschap plaatsvindt. Empoweren doe je per definitie samen. Samen kijken naar,  zien wat er ontkiemt, en dat met liefde water geven.