Richtersweg dopt de eigen boontjes

Anonieme buurt

De Richtersweg  ligt prominent in het centrum van het dorp Doorwerth. Twee jaar geleden waren er veel klachten over overlast van vervuiling.  Boontjesdoppen organiseerde twee bewonersbijeenkomsten over het wonen op de Richtersweg. 
Men was het eens over de oorzaak. “We kennen elkaar niet, we wonen in een anonieme buurt, met hele uiteenlopende soorten mensen die elkaar met argusogen bekijken. Contact is er nauwelijks, laat staan dat we elkaar ergens op aan durven spreken.”

Samen koken in de buitenkeuken

Zomer 2018 werd een groot buurtfeest georganiseerd met eten uit 30 culturen. Er is er een opruimbrigade ontstaan die het zwerfvuil aanpakt. Men is alerter op dumpen van afval aan de weg en de papierinzameling verloopt veel beter.  Er wordt wekelijks gesport met kinderen, wat een enorm vitale en vrolijke bron blijkt te zijn voor meer verbinding.   
We hebben onlangs een fonds mogen ontvangen van de Dullertsstichting. Dat gaan we inzetten om allerlei activeiten te organiseren. Welke activiteiten dat zijn hangt helemaal af van de input van de bewoners zelf. Dat we gaan beginnen met een buitenkeuken in het voorjaar staat in ieder geval al vast. Je kunt ons volgen op facebook (zie icoontje).

Richtersweg 96

We zijn heel blij dat we een ontmoetings- en werkplek hebben die midden in de buurt ligt; Richtersweg 96.   
Het is het pand waar de Renkumse Huurdersvereniging is gevestigd en waarvan wij de helft mogen gebruiken.