Testimonials

@Als je weet wat je droom is..

De Boontjesdoppenmethodiek is tijdens een tweejarig actieonderzoek ontwikkeld (in een Master Social Work in 2010-2012). De deelnemers aan het onderzoek waren 8 koppels van professionals en mensen in marginale posities. Mensen die feitelijk al opgegeven waren. Samen bepaalden zij op grond van de droom een stip op de horizon en samen gingen zij op weg om daar te komen. Er werden enerverende resultaten behaald.

Alle deelnemers gaven na afloop aan dat het werken vanuit een droom de crux was van het behaalde succes. @Ontdekken wat je droom is betekent dat je meer bent dan je problemen. @Voor het eerst gaat het over iets wat ik wèl kan in plaats van wat ik niet kan. @Met een droom bezig gaan betekent dat je besluit dat je ergens voor wilt gaan.  @Als je weet wat je droom is, heb je een ankerpunt waar je altijd op terug kunt vallen.

Helena

Helena was een van de deelnemers aan dit actieonderzoek.  Een jonge vrouw die al op haar 10e opgenomen werd in een centrum voor autisme in Oosterbeek. Zij kreeg in de loop van de tijd 7 verschillende diagnoses. Toen ze 21 was, kreeg ze te horen dat ze nooit zelfstandig zou kunnen wonen. Na deelname aan dit actieonderzoek, verhuisde zij naar een eigen woning, deed de opleiding voor apothekersassistente, heeft nu een baan, een relatie, een vriendenkring en gaat in haar vakanties fietsen in de bergen.

Zij zegt over mij: Jij kunt goed met groepen werken en die ook echt verbinden tot een groep. Jij kunt daar een bepaalde sfeer creëren, iets dat hecht is, daar ben je uniek in. Verbinding creëren. Ik denk dat dat de essentie is van wat jij doet. In combinatie met dat jij inspirerend bent en bij mensen iets kan aanwakkeren waarvan ze zelf niet wisten dat het er was. En dat iets is, wat levensveranderend kan zijn. Dat klinkt misschien wel heftig en dat is het eigenlijk ook wel. In positieve zin. Maar het kan ook iets kleins zijn natuurlijk.